Experter på
tak och fasad

Dags att genomföra ett takprojekt? Begär gratis offert!

Ledigt jobb som kranbilschaufför och takmontör

Vikströms plåtslageri växer och efterfrågan på skicklig arbetskraft ökar. Vi söker nu en kranbilschafför som också kan jobba som takmontör på våra takbytesprojekt.

Till dina arbetsuppgifter hör att lasta allt material som skall med till byggplatsen på kranbilen, sköta bilen på byggplatsen under arbetsdagen och returnera bilen med avfall i slutet av dagen. 

Under arbetsdagen är ansvaret för kranbilen ditt, samtidigt som du deltar i det praktiska arbetet som en del i teamet. Vissa dagar kanske kranbilen inte behövs, och då deltar du i det praktiska arbete som en i takinstallatörsteamet.

Vi söker dig som har en lämplig erfarenhet som lastbilschaufför eller Hiab-bilschaufför. Om du också gillar praktiskt arbete utöver att styra kranbilen, så är detta arbete lämpligt för dig. Jobbet passar även för dig som har erfarenhet av byggnadsarbete och har fallenhet för fordon och maskiner. Vi ordnar utbildning och körkort enligt behov.

Vi erbjuder ett omväxlande arbete med en konkurrenskraftig lön i ett inspirerande arbetsteam. Vi erbjuder fast anställning med start enligt överenskommelse.

På frågor svarar arbetsledare Kennet +358 50 336 8728 kennet@vikstroms.fi eller vd Olav +358 50 531 7405 olav@vikstroms.fi. Lämna in din ansökan till vikstroms@vikstroms.fi senast 31.10.2022

Kranbilschaufför och takmontör

Vi söker en kranbilschaufför och takmontör till Vikström-teamet.

17.10.2022
 

Vi växer och rekryterar. Lediga jobb!

Vi står inför 2022 och en värld som öppnar sig. Vikströms vd Olav Vikström svarar på några frågor om dagsläget och vi listar alla våra lediga jobb längst ner i artikeln.

1) Hur ser marknaden ut för takbranschen just nu i regionen och i Finland?

– Den livliga byggnadsaktiviteten, som vi sett de senaste åren fortsätter, det betyder att våra plåtprodukter och -tjänster också behövs i stor utsträckning. Det här är en nationell trend, så samma lägesbild gäller både regionalt och nationellt.

2) Kan du berätta om era populäraste takprodukter just nu?

– Vår populäraste takprodukt är dubbelfalsade tak, dvs. det enda 100 % vattentäta plåttaket. Dess popularitet håller från år till år, tack vare dess tekniska överlägsenhet. Skall man ha ett bra tak, skall man välja ett dubbelfalsat tak. Korrugerad takplåt har sin trogna kundkrets, bland dem som vill ett förmånligt ”budget-tak” till sitt projekt. Ytterligare en populär produkt är V-Click.

3) Kan du berätta om era populäraste fasadprodukter?

– Våra populäraste fasadprodukter är sinus-18 dvs. en  vågmönstrad fasadplåt samt Varjopuolis olika fasadgallerprodukter.

4) Kan du berätta om något intressant fasadprojekt ni gjort förra året eller kommer att göra?

– Ett intressant fasadprojekt är Solsidan i Vasa, där vi limmat fast 4 mm tjocka aluminiumplåtar på hela 9-våningars fasaden, helt utan skruvinfästning. Ett annat intressant projekt är Rauhaparkki som är ett parkeringshus vid Uleåborgs centralsjukhus där vi monterat hela väggsystemet med bärande konstruktion och Varjopuolis fasadgaller. Ett intressant fasadprojekt vi gjort är Språkbadsskolan i Jakobstads fasadkassetter i figurperforerad cor-ten plåt. När man ser på fasaden på avstånd framträder perforeringen som naturmotiv och skärgårdsmotiv. Cor-ten plåten är speciell på det sättet att den får en ytrost, som sen skyddar plåten från vidare rostning. Det är ett hållbart och förmånligt material. Ett intressant projekt som är på kommande är Oxhamns skola i Jakobstad, där vi snart ska snart påbörja plåttaks- och fasadarbetena, dit kommer dubbelfalsad plåt, både på väggar och tak av Rheinzink plåt. Rheinzink är ett mycket speciellt massivt material, med extremt lång livslängd som man sällan får möjlighet att jobba med. Därför är vi mycket nöjda över att vi fått förtroendet att utföra detta krävande projekt.

5) Hur ser era rekryteringsbehov ut på Vikströms just nu?

– Vi växer och behöver flera händer för många olika uppgifter. Om du vill jobba hos oss, men inte känner att det är någon speciell uppgift som intresserar mer än någon annan, så kan du gärna också lämna in en fritt formulerad ansökan, så ser vi tillsammans vilka uppgifter som kan passa dig bäst.

 

LEDIGA JOBB:

 

1) Kundservice (Obs! Tjänsten är tillsatt)

 

Är du en fena på kundbetjäning och gillar att möta kunder såväl på kontoret som via telefon och per sms?

Du är länken mellan försäljning och vår produktionsenhet och gör tillverkningsordrarna för produktionen. Du är spindeln-i-nätet och tar bland annat emot beställningar från kunder i vår butik, per telefon och per e-post.

Har du en eller fler av dessa egenskaper eller färdigheter?

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller lämplig utbildning

Du är tydlig, arbetar strukturerat och har god handstil. Kanske kan du även göra grundläggande ritningar både för hand och med ritprogram?

Praktisk lagd och har viss erfarenhet från byggbranschen överlag

– Matematisk

– Hög social kompetens

– Stresstålig

– Goda kunskaper i svenska och finska

– Du kan kommunicera på engelska

 

Ju fler av dessa egenskaper du har, desto bättre kommer du att lyckas i arbetet. Det du inte kan, lär vi dig!

Jobbet är ett heltidsjobb. Start enligt överenskommelse. Lämna in din fritt formulerade ansökan med löneanspråk till vikstroms@vikstroms.fi. På frågor svarar Kaj Vikström, +358 50 55 80 991 kaj@vikstroms.fi eller Olav Vikström, +358 50 531 7405, olav@vikstroms.fi

 

2) Produktionspersonal (Obs! Tjänsterna är tillsatta)

Vill du skapa högklassiga och moderna tak- och fasadprodukter för hela Finland? Till din hjälp har du en modern maskinpark och duktiga kollegor. Jobbet består av både 2-skiftsarbete och dagsarbete. 

 

Till dina arbetsuppgifter hör:

– Tillverkning av plåtlister, takplåt och övriga tunnplåtsprodukter.

 

Har du en eller fler av dessa egenskaper eller färdigheter?

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller lämplig utbildning

– Praktisk lagd och gillar att arbeta med händerna

– Noggrann

– Matematisk

 

Vi lämnar dig inte i sticket. Det du inte kan, lär vi dig!

 

Start enligt överenskommelse.Lämna in din fritt formulerade ansökan med löneanspråk till vikstroms@vikstroms.fi. På frågor svarar Kaj Vikström, 050 55 80 991 kaj@vikstroms.fi eller Olav Vikström, 050 531 7405, olav@vikstroms.fi.

3) Sommarjobbare till produktionen (Obs! Tjänsterna är tillsatta)

Vi erbjuder sommarjobb med möjlighet att tillverka högklassiga och moderna takprodukter för hus och fasader över hela Finland. Att sommarjobba hos oss ger dig fördel även efter sommaren eftersom vi anställer kvällsarbetare i första hand bland våra sommarjobbare. Vi jobbar i två skiften, morgon- och kvällsskifte.

Din arbetsuppgift:

– Hjälpa till med tillverkning av plåtlister, takplåt och övriga tunnplåtsprodukter.

Har du en eller fler av dessa egenskaper?

– Praktisk lagd 

– Gillar att arbeta med händerna 

– Noggrann 

– Matematisk 

 

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller lämplig utbildning, t.ex. maskin- och metall-, bygg-, VVS- eller billinjen vid Optima. Även andra utbildningserfarenheter tas i beaktande.

Vi lämnar dig inte sticket. Det du inte kan, lär vi dig. 

Lämna in din fritt formulerade ansökan med löneanspråk senast 4.3.2022 till vikstroms@vikstroms.fi. På frågor svarar Kaj Vikström, 050 55 80 991 kaj@vikstroms.fi eller Olav Vikström, 050 531 7405, olav@vikstroms.fi

 

4) Ekonomiassistent (Obs! Tjänsten är tillsatt)

Vi erbjuder ett jobb som ekonomiassistent – där du får möjligheten att jobba för Vikströms som tillverkar högklassiga och moderna takprodukter för hus och fasader – över hela Finland. Du arbetar i team tillsammans med vår ekonomichef och arbetstiden är 50 %, vilket gör att du kan kombinera det med studier vid behov. Du har själv möjlighet att påverka och välja dina arbetstider i mycket stor utsträckning. Arbetet går även till en viss del att kombinera med distansarbete. Jobbet är ett moderskapsvikariat.

Till dina arbetsuppgifter hör främst:

– Fakturering

– Inköpsreskontra

– Bokföring

Har du en eller flera av dessa egenskaper?

– Noggrann och strukturerad

– Erfarenhet av Netvisor

– Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller lämplig utbildning

 

Arbetet inleds under april 2022 med en inlärningsperiod, eller enligt överenskommelse. Moderskapsvikariatet avslutas 31.12.2023.

Start enligt överenskommelse. Lämna in din fritt formulerade ansökan med löneanspråk senast 4.3.2022 till vikstroms@vikstroms.fi. På frågor svarar Anna-Lena Kock +358 50 570 2597 annalena.kock@vikstroms.fi eller Olav Vikström +358 50 531 7405 olav@vikstroms.fi.

5) Plåtslagare

 

Vi gör rejäla dubbelfalsade tak och erbjuder utbildnings- och arbetsmöjlighet för dig som vill bli plåtslagare. Som plåtslagare i fabriken i Jakobstad monterar du främst dubbelfalsade plåttak, men även andra takmodeller och andra takarbeten som hör till branschen. Du kan även få möjligheten att delta i våra takbyten tillsammans med våra takbytesproffs.

Ju fler av dessa egenskaper du har, desto bättre kommer du att lyckas i arbetet:

– Grundutbildning inom t.ex. maskin- & metall, bygg eller VVS

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

Praktisk lagd och har lätt för att lära dig nya saker

– Noggrann och systematisk

– Ansvarstagande

– Kan kommunicera på svenska och finska

– God fysisk kondition

 

Vi lämnar dig inte i sticket. Det du inte kan, lär vi dig!

Start enligt överenskommelse. Lämna in din fritt formulerade ansökan med löneanspråk till vikstroms@vikstroms.fi. På frågor svarar Olav Vikström, +358 50 531 7405, olav@vikstroms.fi

6) Rännmontör (Obs! Tjänsten är tillsatt)

Vi erbjuder en fast anställning och omväxlande arbete som rännmontor i Vasa. Du kommer att montera rännor, stuprör, stegar, snöhinder och olika typer av tillbehör på tak.

Har du?

– Grundutbildning inom t.ex. maskin- & metall, bygg eller VVS

– Lastbilskörkort

– Vana att använda skylift

– Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

Är du?

– Praktisk lagd

– Snabblärd

– Noggrann och systematisk

– Ansvarstagande

Kan du kommunicera på svenska och finska?

Då ska du söka. Nu!

Vi erbjuder fast anställning, med start när vi hittar lämplig person.

Lämna in din fritt formulerade ansökan med löneanspråk senast 19.3.2022 till vikstroms@vikstroms.fi

På frågor svarar Olav Vikström, 050 531 7405, olav@vikstroms.fi.

21.02.2022
 

Lediga tjänster

Vi söker omgående mer personal till vårt växande team.

fb-virekryterar-se 1000

Klicka här för mer information.

17.08.2016
 

Vi deltar i bostadsmässan!

Vi har förmånen att få leverera taket till ett av husen på bostadsmässan i Östermyra.

De senaste månaderna har vi jobbat intensivt med projektet för att få allt klart till öppningen. Allt lyckades över förväntan och kunden blev nöjd.

Mer information om bostadmässan hittar du på http://asuntomessut.fi/.

08.07.2016
 

Referenser

Citymarket – Kokkola

Kristinestads kyrka

Purmo församlingshem

Campus Allegro, Jakobstad

Om Vikströms

Företagets allra starkaste marknadsnisch är tillverkning och montering av plåttak, inklusive tillbehör. Inom detta områdestår vi till buds med ett brett sortiment, kreativa lösningar samt ett professionellt utförande av arbete. Företagets allra starkaste marknadsnisch är tillverkning och montering av plåttak, inklusive tillbehör. Inom detta områdestår vi till buds med ett brett sortiment.

 

Läs mer